GNT-A F52 og F62

F52/F62 sort

F52 håndfri, grå
Vejledning F52 håndfri

 

Beskrivelse.

Standard apparat v/KTAS (sort) 1952 til 1968 for abonnenter på fuldautomatiske centraler (20 Hz), samt “hele telefoner” på demi-automatiske centraler (10 Hz). Apparater i grå og creme, samt F52 håndfri kunne leveres mod ekstra afgift.

F52/F62:
Der er ikke skrevet vejledning til dette apparat, da der ikke er nogen særlige betjeningsfaciliteter udover at løfte mikrotelefonen og dreje nummeret eller svare opkaldet.

Vejledning til F52 håndfri forefindes.

Nummerskivetelefon, 10 eller 20 Hz

Kunne leveres med ekstra gaffelkontakt, tangent, ekstra høretelefon eller forstærker (eller kombinationer heraf), samt som mønttelefon (F52, sort), telefon med håndfri betjening (F52, efter 1980 kun i grå og med ekstra gaffelkontakt), samt til serie-parallelomstilling. Til visse specialinstallationer kunne apparatet også fås med 24 eller 48 volt signallampe(r).

F62 er en forenklet udgave af F52, man kunne f. eks. ikke regulere ringeklokken.

Farver: Sort, creme eller grå. Udgået apparater, kan ikke fejlrettes mere.

 

Teknikerens kommentar.

Udmærket telefonapparat, nem at fejlrette (dog ikke den håndfrie). Som alle samtidens telefonapparater har den dog det minus, at der benyttes kulkornsmikrofon, men på det tidspunkt fandtes der ikke andet til brug i almindelige telefonapparater, samt som alle øvrige nummerskiveapparater, skal nummerskivens impuls- og kortslutningskontakter renses af og til. Alle udskiftninger af såvel ledninger og andre dele kræver teknikerbistand. Mikrotelefon og dæksel i bakelit, der nemt går i stykker.